4 výhody menstruačních potřeb z organické bio bavlny

4 výhody menstruačních potřeb z organické bio bavlny


Menstruační pomůcky využívá téměř každá žena po celou dobu svého reprodukčního věku. Na trhu už dnes najdeš mnoho variant, jako jsou klasické vložky či tampony, kalíšky nebo menstruační kalhotky. Ne každé ženě však poměrně nové alternativní produkty vyhovují a menstruační pomůcky běžně dostupné v drogeriích s sebou nesou řadu nevýhod. A právě proto jsme přišly s vložkami a tampony, které mohou vyhovovat opravdu všem ženám, jelikož jsou čistě z organické bavlny a bez obsahu zbytečných chemikálií či plastů. 

Pojďme si představit 4 hlavní důvody, proč bys měla zvolit menstruační pomůcky právě z našeho Femvie e-shopu.

  • Šetrnější k tělu
  • Běžně dostupné vložky či tampony jsou vyrobeny především ze syntetických či polysyntetických materiálů a bavlny pěstované za hojného využití pesticidů či bělené chlorem. Často obsahují složky, jako je viskóza, chlorové bělidlo, dioxin, raydon či dicofol a umělá barviva a syntetické vůně, které mají neutralizovat zápach. To jsou obvykle látky, které tělu dvakrát neprospívají. (1)

    Konvenční menstruační pomůcky se díky svému složení mohou podílet na podrážděnosti pokožky v intimních partiích, mohou ovlivnit vaginální ženský mikrobiom, a tím vést třeba k častějším infekcím zánětům či zhoršit menstruační bolesti.

    Možná rizika konvenčních menstruačních pomůcek: 

    • Podrážděnost pokožky
    • Suchost v intimních partiích
    • Hormonální poruchy
    • Výtoky, záněty

    Femvie menstruační vložky a tampony jsou vyrobeny čistě z certifikované organické bavlny, nebělíme je chlorem, vyrábíme a balíme je bez plastů i chemických přísad. 

  • Šetrnější k životnímu prostředí
  • Na pěstování klasické bavlny ročně padne až 16 % celkové spotřeby pesticidů. V tomto odvětví se používají nejen umělá hnojiva, ale nevylučuje se ani použití geneticky modifikovaných rostlin. (2)

    Tím, že se pro pěstování organické bavlny nepoužívají syntetické chemikálie, jako jsou pesticidy a hnojiva, klesá úroveň znečištění vody až o 98 % a snižuje se produkce skleníkových plynů. (3) Bio bavlna se díky svému čistému složení přirozeně rozkládá v půdě, takže produkty ze 100 % bio bavlny můžeš dát s klidným svědomím do kompostéru. 

  • Pohodlné a spolehlivé
  • Femvie tampony se snadno zavádí, přilnou se ke stěně pochvy, ale kvůli své prodyšnosti neškodí sliznici. Mají velkou savost a díky 2 velikostem jsou vhodné pro ženy s běžnou i silnou menstruací. Vložky z bavlny bez zbytečných příměsí rychle nasávají tekutinu, vnější folie ji nenechá protéct. Postranní křidélka vložku bezpečně drží na svém místě. 

  • Možnost bezstarostného předplatného
  • Jakou další výhodu najdeš pouze u Femvie? Můžeš si zvolit předplatné svých oblíbených menstruačních pomůcek. Do balíčku si jednoduše zvolíš počet i velikost tamponů a vložek a my ti pravidelně doplníme zásoby na další 3 měsíce podle tvých nastavených potřeb. S předplatných ženy v průměru ušetří 300 Kč ročně a mají to kompletně bez starostí.

    Stále nad bezstarostným předplatným váháš? 

    Přečti si odpovědi na nejčastěji kladené otázky k předplatnému. Nebo se chceš zeptat na další otázky k menstruačním pomůckám či celkově k tvému hormonálnímu zdraví? Zeptej se zdarma a anonymně našich odborníků ve Femvie poradně! Odpovídáme každý čtvrtek a odpověď ti přistane přímo v tvém emailu.

    Produkty v tomto článku

    Bezstarostné předplatné Běžná cena 320 Kč +
    Podrobnosti
    BIO tampony Běžná cena 140 Kč +
    Podrobnosti
    BIO vložky Běžná cena 160 Kč +
    Podrobnosti